Pascal Jansen per direct ontslagen als trainer van AZ na dramatisch bekerduel tegen Quick Boys

Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR – Met de hakken over de sloot bereikte AZ dinsdagavond (of eigenlijk al woensdagmorgen) de kwartfinale van de KNVB-beker tegen Quick Boys. De moeite die de hoofdmacht van AZ echter had om de amateurs uiteindelijk via strafschoppen opzij te zetten was voor de leiding van de Alkmaars ploeg voldoende om per direct afscheid te nemen van trainer Pascal Jansen.

Overigens is het besluit zeker niet gebaseerd op alleen die laatste wedstrijd. Zowel in Europa als in de eredivisie liep het bij  AZ de laatste tijd al heel matig. Zo werden de Alkmaarders in de Conference League al in de groepsfase uitgeschakeld en ging de ploeg onder Pascal Jansen voor de winterstop in eigen huis keihard onderuit tegen PSV (0-4). Ook het afgelopen weekend had de nummer vier van de eredivisie weinig te vertellen op bezoek bij concurrent FC Twente (2-1).

https://twitter.com/AZAlkmaar/status/1747631168499876264

In totaal heeft Jansen ruim drie jaar de hoofdmacht van AZ getraind. In december 2020 nam Jansen het stokje over van de plots ontslagen Arne Slot toen deze contact bleek te hebben met Feijenoord.

Op de site van AZ laat technisch directeur Max Huiberts het volgende weten. “Ondanks het lastige en ingrijpende besluit zijn we Pascal dankbaar voor wat hij de afgelopen ruim vijf jaar voor de club heeft betekend. We wensen hem dan ook veel succes in zijn verdere carrière.”

Ook de inmiddels ontslagen Pascal Jansen reageert op het besluit van de Alkmaarse club. “Ik loop lang genoeg mee in de voetbalwereld dat ik weet dat dit erbij kan horen. Het is uiteraard erg jammer en teleurstellend, want ik was heel strijdbaar om het seizoen met AZ succesvol af te ronden.”

Assistent-trainer Maarten Martens maakt nu het seizoen af als eindverantwoordelijke.

Cookieinstellingen