AZ incasseert voor tweede keer in één week vijfklapper; PSV declasseert  Alkmaarders

EINDHOVEN / ALKMAAR – Een week geleden werd er in Alkmaar al vooruitgekeken naar de ‘topper’ tussen AZ en PSV in Eindhoven. Een soort ‘dag van de waarheid’. Voor de Alkmaarders bleek de waarheid hard. Een kansloze 5-1 nederlaag tegen ongetwijfeld de kampioen van seizoen 2023-2024.

Eigenlijk werd de droom op een goed resultaat in Eindhoven halverwege de afgelopen week al flink verstoord door het onverwachte debacle tegen Heracles in Almelo, waar een 5-0 nederlaag werd geleden. Toen bestond het vermoeden dat de AZ-spelers al te veel met hun hoofd bij de wedstrijd tegen PSV zaten en dus niet op scherp stonden. Welnu, gisteren stond AZ wél op scherp, alleen mocht dat niet baten tegen PSV dat letterlijk vanaf de eerste minuut de wedstrijd domineerde, wat al na 9 minuten resulteerde in de 1-0 voor de Eindhovenaren door Bakayoko op aangeven van Tillman. Na 23 minuten werd die stand verdubbeld door, wie kan het anders, Luuk de Jong.

Met scores in de 7e minuut na rust (opnieuw Luuk de Jong), de 80e minuut (Joey Veerman ) en in blessuretijd (Jesper Uneken) zette PSV de 5 op het scorebord. Pavlidis zorgde nog voor een beetje troost door AZ van de hatelijk nul af te halen met een doelpunt in de 58e minuut.

Na het verlies tegen PSV staat AZ nog altijd op de 4e plaats in de Eredivisie met een voorsprong op Ajax van zeven punten. Dat verschil zou  nog tot 4 teruggebracht kunnen worden Als Ajax vanmiddag zou winnen van Feijenoord. Op papier lijkt die kans overigens niet groot.

Komende zaterdag speelt AZ thuis tegen RKC Waalwijk.

Klik HIER voor het wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.