Sloop en nieuwbouw Station Castricum in volle gang

Foto: Wim Meijer Fotografie

Terwijl de Nederlandse Spoorwegen nog maar een fractie van het normale aantal treinreizigers vervoert als gevolg van de coronacrisis, wordt er in Castricum hard gewerkt aan de realisatie van een nieuwe treinstation.

Afgelopen maand ging de sloophamer in het oude station dat na 50 jaar trouwe dienst moest wijken, voor een nieuw gebouw dat beter toegankelijk, ruimer, lichter en comfortabeler zal zijn. Ook deĀ  perrontunnel krijgt een opknapbeurt met nieuwe tegels, energiezuinige ledverlichting en drie nieuwe transparante liften. Hierdoor krijgen mindervalide reizigers beter toegang tot de perrons.

(Artist Impressions – Prorail)

Ook komt er nieuw perronmeubilair en een nieuwe perronkiosk. Verder komen aan beide kanten van het station luifels die straks beschutting moeten bieden aan reizigers en passanten en wordt er een overdekte ontvangstruimte gemaakt.

In de zomer komt er nog een nieuwe bloemenwinkel, en tot slot wordt ook het carillon hersteld en teruggeplaatst. Het was ooit een geschenk van de inwoners van Castricum. Vanwege de bouw van een nieuwe fietsenstalling moest het tijdelijk weg.

Hieronder een beeldimpressie van de werkzaamheden rond Station Castricum

Cookieinstellingen