WOW! Met de Winkel Op Wielen kun je winkelen direct voor je deur

Foto: WOW

De Winkel Op Wielen… waar kennen we dat van? Natuurlijk, wie is niet groot geworden met SRV-wagen? Iedere dag rond dezelfde tijd klonk de bel door de straat ten teken dat de SRV-man in de straat stond. Een wagen met niet alleen zuivelproducten maar ook allerlei andere ‘dagelijkse’ levensmiddelen en producten.

Het is een nostalgisch beeld van vervlogen tijden, hoewel… In een tijd van corona, waarin heel veel mensen thuiswerken, en waarin de drukte in de steden en winkelcentra worden gemeden om besmetting te voorkomen, is er weer ruimte voor zo’n ‘Winkel aan huis’.

Wat dat betreft komt de WOW-bus op het juiste moment. De initiatiefnemers van de WOW-bus spreken van een ‘inspirerende shopping experience waarbij de winkel naar je toekomt’. Het uiterlijk van de WOW-bus is liefelijk met een eigentijds interieur van licht berkenhout. Door deze neutrale setting gaat de volledige aandacht naar de producten. In de schappen en koeling vindt de consument een zorgvuldig samengesteld aanbod van food en lifestyleproducten waarbij herkomst, karakter en beleving centraal staan. Van ambachtelijke broodjes, zoetigheden en healthy treats tot en met de nieuwste (kook)boeken, beauty producten en handgemaakte sieraden. Het acroniem van Winkel Op Wielen is WOW! En dat is precies wat de bezoeker zal denken als hij/zij de bus instapt en het assortiment ziet.De WOW-bus wil inspireren en verbinden
De producten in de WOW-bus hebben een bijzonder verhaal, een mooie verpakking, zijn veelal nieuw, of komen uit de regio. Hierdoor is de bus dé plek om op een unieke en persoonlijke manier kennis te maken met de leukste, nieuwste en spannendste producten. Denk hierbij aan: innovatieve beautyproducten van Paula’s Choice, een speciale selectie boeken van VBK Uitgevers, verschillende koffiesmaken van Vascobelo en de beste voeding voor je huisdier van Edgard Cooper. Het WOW-assortiment wisselt vanzelfsprekend regelmatig om zo haar bezoekers te kunnen blijven inspireren.

Buurtpraatje rond het espressoapparaat
En ook op sociaal vlak is het de bedoeling om een steentje bij te dragen. Daarom is de WOW-bus voorzien van een espressoapparaat om koffie te kunnen zetten. Immers, een gezellig buurtpraatje is pas echt compleet met een lekkere kop koffie. Daarnaast is er gedacht aan faciliteiten om de producten op z’n mooist weg te kunnen geven. Want hoe leuk is het om een buurtgenoot een kleine opsteker te geven. Of trakteer jezelf op een kaars, crème of sieraad en laat het mooi inpakken.

Routes van de WOW-bus
De WOW-bus begint met tien verschillende routes waarvan er drie in de regio Kennemerland, te weten:

  1. Noordwijk – Heemstede: Noordwijk-Sassenheim-Lisse-Hillegom-Heemstede
  2. Aerdenhout – Haarlem Noord: Aerdenhout-Overveen-Bloemendaal-Haarlem
  3. Uitgeest – Heiloo: Uitgeest-Bakkum-Egmond-Binnen-Heiloo

Er wordt gereden op dezelfde manier als de klassieke SRV-wagen. Met andere woorden: er wordt alleen gestopt in woonwijken en de bus zal iedere 10-20 minuten verplaatsen. De WOW-bus rijdt van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10:00 en 18:00 uur; afhankelijk van de regels per gemeente. Per dag worden drie tot vijf dorpen bezocht en de route wordt na twee weken herhaald. De bus is iedere dag live te volgen via de website.

Lotte van der Duin en Meike Heynens

Creatieve oplossing voor het ‘nieuwe normaal’
Achter het WOW-concept zitten Lotte van der Duin en Meike Heynens van Event Styling & productiebureau BOLT Amsterdam. De expertise van BOLT ligt bij het organiseren en stylen van creatieve events waarmee ze merken aan meer naamsbekendheid helpen. Toen de evenementenindustrie stil kwam te liggen werden de meiden uitgedaagd om een manier te bedenken om unieke merken alsnog een platform aan te kunnen bieden. Het WOW-concept kwam niet veel later uit hun creatieve koker. De gedachte die tot het idee heeft geleid: ‘als mensen niet meer naar de winkel toe kunnen, dan brengen wij de winkel naar hen toe.’

“Het is de bedoeling om halverwege 2021 het bereik uit te breiden naar andere provincies en buurtregio’s. Eind 2021 willen we rondrijden met meerdere WOW-bussen.”, aldus Meike en Lotte.

Meer informatie op: www.dewinkelopwielen.nl.

Reacties