Caroline van de Pol laat Terschelling verbijsterd achter en accepteert burgemeesterschap Castricum

Foto: Gemeente Castricum

CASTRICUM – Caroline van de Pol is voorgedragen als nieuwe burgermoeder van Castricum. De 61-jarige Van de Pol is in Hilversum geboren en sinds augustus 2020 burgemeester van Terschelling. Naar verwachting zal zij eind maart aan haar nieuwe ambt beginnen.

(bronnen: NH / Gemeente Castricum / Omrop Fryslân)

Overigens viel de acceptatie van de voordracht als burgemeester van Castricum wel op een uiterst merkwaardig moment. Midden in een raadsvergadering op Terschelling waar juist de verstoorde relaties tussen burgemeester en gemeenteraad aan bod kwamen, kreeg Van de Pol een telefoontje. “Dames en heren, ik heb even een schorsing van vijftien minuten nodig, excuses. Ik moet even bellen”, aldus de burgemeester.

“Het telefoontje hield in dat ik op de voordracht sta om burgemeester van Castricum te worden. Ik zit er helemaal van te shaken”, meldde ze na terugkomst. “Soms lopen dingen zoals ze lopen.” Ze gaf wel aan dat ze tot eind maart aan te willen blijven als burgemeester van Terschelling.

Dat laatste bleek echter niet zo te werken. Om 02.00 uur ’s nachts, vier uur na haar aankondiging, dienden raadsleden een motie in om Van de Pol weg te sturen. De motie werd unaniem aangenomen.

Ondanks de commotie op Terschelling staat de Castricumse gemeenteraad volledig achter de voordracht van Caroline van de Pol. , laat zij weten in een persbericht: “De raad ziet in mevrouw Van de Pol een krachtige bestuurder die theoretisch en praktisch goed onderlegd is en tegelijkertijd echt contact maakt en oog heeft voor de menselijke maat. De raad beveelt haar dan ook met volle overtuiging aan.”

De aanbeveling van Van de Pol moet nog door de minister van Binnenlandse Zaken en de Koning worden bekrachtigd.

Hieronder het interview van Omroep Zilt met Caroline van der Pol, een dag na de emotievolle avond.

Cookieinstellingen