AZ werkt aan doelpuntensaldo tegen machteloos Volendam

Foto: Wim Meijer Fotografie

VOLENDAM / ALKMAAR – AZ heeft gistermiddag in en tegen Volendam goede zaken gedaan in de strijd om de derde en vierde plaats van in de competitie door met 0-4 te winnen .

Voor de tweede week op rij wist de equipe van Maarten Martens viermaal te scoren zonder een tegentreffer te incasseren. Was vorige week Excelsior dat het mikpunt werd van de Alkmaarse aanvalsdrift, dit keer was het viermaal ‘vissen’ voorbehouden aan de dit jaar geplaagde ploeg uit het Noord-Hollandse vissersdorp

Voor de Volendammers was er weinig eer te behalen. Al na een half uur stond er 0-2 op het scorebord door doelpunten van Dani de Wit en Yukinari Sugawara. Later scoorde  Sugawara en zorgde Vangelis Pavlidis voor zijn 23e treffer van dit seizoen,

https://twitter.com/AZAlkmaar/status/1769448934441689412

Door het verlies van FC Twente tegen PSV zijn de Alkmaarders drie punten ingelopen op de Tukkers die nu nog een voorsprong hebben van 4 punten. Doordat Ajax opnieuw twee punten liet liggen bij Sparta is de voorsprong op de Amsterdammers inmiddels opgelopen tot acht, waarmee de 4e plaats voor AZ redelijk veilig gesteld lijkt.

Voor Volendam lijkt de Keuken Kampioen Divisie niet meer te ontlopen. Op dit moment zal de ploeg van Regillio Simons 8 punten in moeten lopen op RKC om directe degradatie te ontlopen. Met nog acht wedstrijden te gaan vrijwel een ‘mission impossible’.

Volgende wedstrijd van AZ is thuis tegen Vitesse dat, net als Volendam, strijd tegen degradatie.

Klik hier voor het wedstrijdverslag  en voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.

Cookieinstellingen