Jelle Schaap uit Heemskerk wint Kortebaanwedstrijd 2018 IJsclub Uitgeest

Foto: IJsclub Uitgeest

Op zaterdag 3 maart is op de landijsbaan van IJsclub Uitgeest aan de Castricummerweg de Kortebaanwedstrijd 2018 gehouden.

(bron en foto’s: IJsclub Uitgeest Facebook) 

Dankzij de late vorstperiode is het toch nog gelukt om op de eigen landijsbaan van IJsclub Uitgeest de Kortebaanwedstrijd te organiseren. Ondanks dat het kort dag was slaagde de organisatie er in om toch nog in totaal 28 deelnemers aan de start te krijgen. Onder de deelnemers ook leden van Vereniging Kennemer IJsbaan uit Castricum en de Limmer IJsclub.

De rijders moesten eerst allemaal tweemaal 140 meter afleggen. De 8 beste rijders gingen door naar de kwart finale, en vervolgens de beste 4 rijders naar de halve finale.Uitslagen
Bij de pupillen eindigde Leon Schot op de eerste plaats, gevolgd door Joep Nijbacker als tweede en Tamara Dikmars als derde. Bij de ‘junioren en ouder’ won de 16-jarige Jelle Schaap uit Heemskerk. Mike Roelands werd tweede en Dennis Bloedjes derde.Laatste keer?
Alles bij elkaar werd ’t een mooie en wellicht gedenkwaardige avond. Natuurlijk omdat vandaag de dooi invalt en vanaf morgen de ijspret weer tot het verleden hoort, maar ook omdat de kans bestaat dat het de laatste keer is geweest dat de kortebaanwedstrijd op deze baan kon worden gehouden. Dit in verband met de bouwplannen voor een school op de locatie van de ijsbaan.  Maar vooralsnog is daar het laatste woord nog niet over gesproken.

Cookieinstellingen